GREY DLA PRODUKCJI FABULARNEJ

Agencja GREY stworzyła projekt plakatu promującego film krótkometrażowy "Basen", reżyserii Krzysztofa Pawłowskiego, który role główne powierzył Adamowi Woronowiczowi i Agnieszce Grochowskiej.

14 września, podczas tegorocznego Festiwalu Filmowego w Gdyni, odbyła się premiera filmu "Basen”. Tego samego dnia, po raz pierwszy, zaprezentowano oficjalny plakat promujący produkcję. Agencja GREY Group odpowiadała za przygotowanie całej koncepcji plakatu, a także za jej realizację oraz DTP. „Basen” jest filmową adaptacją jednego z ostatnich opowiadań Marka Kochana, a reżyserem i autorem scenariusza jest Krzysztof Pawłowski. Ten krótkometrażowy film powstał w ramach programu "30 minut" Studia Munka działającego przy Stowarzyszeniu Filmowców Polskich.

Naszym zadaniem było stworzenie nieszablonowego plakatu, który nie tylko w pełni odzwierciedla fabułę, ale również klimat samego filmu. Potrzebny był „pomysł”. Założeniem naszego projektu było odejście od konwencji standardowego plakatu filmowego. Postawiliśmy na prostą i przejrzystą grafikę, co jak się okazało, było spójne z wizją samego reżysera ekranizacji – komentuje Mirosław Charkot, Creative Director BTL & Design w GREY Group.

Więcej informacji na www.studiomunka.pl

BASEN_PLAKAT.jpg

Polscy Olimpijczycy na spotkaniu Polskich Nadziei Olimpijskich: o znaczeniu wsparcia dzieci i młodzieży w ich sportowej drodze na szczyt

Program „Polskie Nadzieje Olimpijskie” to wspólna inicjatywa Polskiego Komitetu Olimpijskiego, firmy Procter & Gamble, Telewizji Polsat oraz Polskiego Górnictwa Naftowego i Gazownictwa, będąca wyrazem ich zaangażowania w aktywizację sportową dzieci i młodzieży. W ramach popularyzacji idei programu, Partnerzy wraz z Beneficjentami programu, zaprosili znanych Olimpijczyków: Kamila Stocha, Roberta Korzeniowskiego i Michała Jelińskiego do rozmowy o tym, jak i dlaczego warto wspierać dzieci i młodzież w ich sportowej drodze na szczyt. Spotkanie odbyło się 19 września 2015 r. podczas Olimpijskiego Pożegnania Lata w Katowicach.